dinsdag 23 juli 2013

Zondag 21 en maandag 22 juli 2013 - Mama en papa aan het werk!

Gisteren heeft mama, toen ik er bij was, Vic opnieuw een badje gegeven. Hij genoot er zo hard van! Maar net als andere kindjes is uit het bad komen niet zo leuk... toch zagen we hem daarna weer puur genieten van de massage met body lotion. Zijn oogjes zijn wijd open en het valt ons nu nog harder op hoe spits het hoofdje van Vic geworden is door steeds op z'n buik te liggen in bed. Dat zou nog wat verminderen, maar waarschijnlijk gaat hij wel een iets spitser hoofdje houden door zijn prematuriteit.
Vandaag was het dan mijn beurt om Vic te verfrissen met een reinigingsvloeistof, waarmee alle mogelijke huidplooitjes goed gereinigd moesten worden. De baby'tjes worden daar immers niet elke dag in bad gestoken om een droog huidje te voorkomen.

Vic drinkt nog steeds vrij goed aan de borst en dronk ook deze morgen goed via een flesje (25 van de 40 ml). Andere voedingsmomenten drinkt hij soms maar 5 of 10 ml, maar opnieuw komt de verklaring van de verpleegsters en dokters: "Hij is nog zo klein he." :-)

Zijn saturatie blijft schommelen, vooral na de voedingsmomenten, maar Vic ziet er wel heel gezond uit. Van die dipjes heeft hij ook geen last. Dat stelt ons wel gerust dat dat de komende weken nog zal verbeteren. Zijn hemoglobine is intussen spontaan gestegen van 8,5 naar 9,4 - ook een goed teken.

Inmiddels weegt onze kleine man 1966 gram! Op weg naar de 2 kilogram... Zou hij dan terug een eendje krijgen?








Geen opmerkingen:

Een reactie posten