vrijdag 26 juli 2013

Donderdag 25 en vrijdag 26 juli 2013 - Voeding, daar draait het nu om

Nu Vic de kaap van 2 kilogram overschreden heeft, hangt er een tweede mooie sleutelhanger aan zijn bed! Vandaag woog Vic 2058 gram - hij komt dus goed bij. Zoals de voorbije dagen lukken de voedingen de ene keer al beter dan de andere: deze middag dronk Vic 2 keer 25 ml via een flesje, maar soms is het maar 10 of 15 ml.

Toen we zonet nog even naar de dienst belden, lag Vic zeer rustig te slapen. De verpleegster vertelde dat ze hem niet wakker zou maken om half 12 voor zijn voeding, maar ze laat Vic zelf wakker worden rond middernacht. Zo kan de voeding 's nachts toch een beetje naar de ochtend opgeschoven worden (ergens tussen 5 en 6), zodat we toch een iets langere nachtrust zullen hebben als Vic thuis is. Fijn dat er zo veel aandacht besteed wordt aan het dag-nachtritme van de kindjes. Momenteel zijn er per dag nog 7 voedingsmomenten, maar dat wordt nog afgebouwd naar 6 voedingen als Vic naar huis gaat.

Naast de verzorgingen en borstvoedingsmomenten maken we er ook graag tijd voor om Vic even uit bed te nemen als hij wakker is. Hij trekt dan zijn ogen wijd open en wil alles gezien hebben. Het lijkt alleszins dat hij zich al sterk kan focussen op ons als we hem iets vertellen (neen, die conversaties filmen we niet) :-)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten