zondag 14 juli 2013

Zaterdag 13 en zondag 14 juli 2013 - Op weg naar een echt bedje en een flesje!

Vic heeft een rustig weekend achter de rug. Met z'n schommelende saturaties gaat het steeds beter! Alleen tijdens zijn voedingsmomenten blijkt hij het nog iets moeilijker te hebben - dan durven de saturaties even op en neer gaan - maar verder doet hij het prima. In overleg met de artsen en verpleegkundigen werd beslist dat zijn flow vanaf morgen op 2 liter per minuut (in plaats van 3 liter) gezet wordt, omdat Vic al enkele dagen geen extra zuurstof meer nodig heeft en de saturatieschommelingen nu eerder beperkt zijn. Op hoop van zege!

Vics lichaamstemperatuur is al dagenlang stabiel (+/- 36,5°C), maar gisteren had hij een temperatuurstijging naar 38,2°C - enkele uren later een daling naar 35,9°C. Vic ligt op een tafel met een gelkussen, dat elektronisch verwarmd wordt. De verpleegkundigen hebben geprobeerd om zo zijn temperatuur te corrigeren, maar waarschijnlijk zit ook de airco in de eerste isolatiebox er voor iets tussen. Het is er namelijk merkelijk kouder dan in de andere isolatiebox, en dat maakt dat het moeilijk wordt om Vics lichaamstemperatuur stabiel te houden. Morgen zou dat technisch probleem bekeken worden. Op dit moment is zijn temperatuur alleszins terug stabiel - in principe mag hij dan heel binnenkort in een gewoon bedje!

De voeding verteert nog steeds goed, en ook stoelgang maken is geen enkel probleem! Vanmorgen was mama daar getuige van; toen ze Vic verschoonde, heeft hij meteen ook z'n nieuwe pamper en de omgeving (matras, bedje) gedoopt... Daar zat best wat druk achter! :-) (maar hij heeft het de verpleegsters gisteren ook gelapt hoor...).

Het infuusje op zijn hoofd is voorlopig verwijderd. Dinsdag wordt opnieuw een bloedafname gedaan. Daarvan zal afhangen of Vic nog bloed moet krijgen en dus een nieuw infuusje. In zijn labo van dit weekend is ook te zien dat het kaliumgehalte aan de lage kant was. Dat krijgt hij nu als supplement bij zijn moedermelk toegediend.

Deze week wordt gestart met voeding via een fles en borstvoeding. We hopen dat Vic flink zal drinken - zijn tutje vindt hij alleszins al aangenaam :-) Op naar die volgende mijlpaal!



1 opmerking:

  1. Wat gaan we blij zijn als alle buisjes en plakkertjes weg mogen!
    En als hij dan van de borst kan drinken, is hij klaar om naar Stekene te vertrekken. Maak zijn kamertje maar al klaar!
    Flinke Vic hoor!!!

    Oma Mie

    BeantwoordenVerwijderen