dinsdag 9 juli 2013

Maandag 8 en dinsdag 9 juli 2013 - Goede puntjes voor Vic en enkele weetjes

In tegenstelling tot de voorbije dagen is Vic niet meer bijgekomen - integendeel, hij ging van 1720 gram (3 dagen geleden) naar 1700 gram (vandaag). Dat wijst erop dat hij toch op een natuurlijke wijze zijn opgestapelde vocht aan het verliezen is - een goed teken dus. Bij Vic werd er gekozen om even wat minder vocht (moedermelk) toe te dienen in plaats van meteen vochtafdrijvende medicatie op te starten. Zijn voeding werd daarom even gereduceerd van 7 x 37 ml naar 7 x 30 ml, maar vandaag krijgt hij opnieuw de normale hoeveelheid. Vic geeft zelfs al aan wanneer hij honger begint te krijgen; toeval of niet, 20 minuten vóór zijn voeding heeft hij altijd de hik :-)

Het infuusje op z'n hoofd is ondertussen verwijderd en herplaatst op zijn rechterhandje. Er wordt geen risico genomen als er een vermoeden is dat het infuusje niet meer goed zit (omdat de medicatie dan naast de bloedbaan terechtkomt en er nog complicaties kunnen optreden), maar voor Vic zal het niet prettig zijn om steeds geprikt te moeten worden.

Verder stelt Vic het heel goed - hij heeft nog amper zuurstof nodig (nu +/- 21,5%). Heel geleidelijk aan wordt de zuurstof afgebouwd tot 21%. Daarvoor moet de saturatie regelmatig boven de 96% pieken en mogen de schommelingen niet te groot zijn.

Intussen hebben we ook meer nieuws over de ziekenhuisbacterie: het staaltje dat vorige week woensdag genomen werd, bleek negatief te zijn. Als Vic drie keer op rij negatief is voor MRSA (elke week wordt er een staaltje genomen), moet hij niet meer in isolatie liggen. De antibiotica Vancomycine die hij kreeg voor zijn infectie, behandelt dus ook MRSA - we hopen dat hij daardoor ook definitief van het beestje afgeraakt.

Misschien nog enkele leuke weetjes om af te sluiten:

  • Een blog schrijven kost telkens toch wat tijd en moeite, maar we zien dat Vics dagboek tot op vandaag al meer dan 38.000 (!) keer bezocht werd. Het doet enorm veel deugd te weten dat jullie hem op de voet blijven volgen - bedankt daarvoor!
  • Om mama's moedermelkproductie op gang te houden, kolft ze ongeveer 130 ml om de 4 uur af. Op dit moment staan er thuis zo'n 160 potjes in de diepvries - Vic heeft dus nog een ruime voorraad :-)





1 opmerking:

  1. Hoi, natuurlijk wordt deze blog op de voet gevolgd.
    Jullie liggen vele mensen nauw aan het hart, of het nu gaat om een verre vriend of dichte familie. Dit grijpt iedereen aan.
    Deze blog zorgt steeds weer voor kippevel-momenten, zowel het goede als het minder goede nieuws... Iedereen leeft mee...
    Dikke zoenen, Stephanie S.

    BeantwoordenVerwijderen