zondag 28 juli 2013

Zaterdag 27 en zondag 28 juli 2013 - Stan ziet z'n broertje van heel dichtbij

Toen we gisterenavond nog even belden naar de dienst om te vragen hoe Vic het deed, vertelde de verpleegster ons dat hij die middag 2 keer zijn flesje volledig leeggedronken had (45 ml). Vandaag hebben we dat zelf kunnen zien; hij kreeg een flesje na het bezoekuur deze avond, want hij wou liever slapen dan aan de borst liggen. Hmm... dat zal ik hem nog wel leren :-)
Hij durft zich soms wel eens verslikken. Daarom wordt er nu Nutriton toegevoegd om de melk een beetje dikker te maken. Wat hij niet opdrinkt via de fles, wordt nu via een voedingspomp verder toegediend, want de vloeistof is te dik om d.m.v. de zwaartekracht in te lopen langs dat fijne buisje. Inmiddels weegt Vic 2118 gram.

We merken dat er al langere perioden zijn zonder schommelingen in zijn saturaties. Af en toe heeft Vic een uur lang saturaties tussen de 95 en 100% zonder ergens een steekje te laten vallen. Als hij dat nog wat langer volhoudt, wordt de vochtafdrijvende medicatie stopgezet en zijn we weer een stap verder.

Grote broer Stan heeft vanavond Vic voor de eerste keer van heel dichtbij kunnen zien! Aangezien kinderen jonger dan 12 jaar niet op de dienst zijn toegelaten, is de enige optie hen een kijkje te laten nemen langs de bezoekersgang van achter het raam. De verpleegster koppelde daarom Vic even los van de monitor en nam hem mee naar zaal B, waar zijn grote broer vol ongeduld op hem wachtte. Stan was héél enthousiast en zwaaide naar zijn broertje. Je zag echt de glinstering in zijn ogen! In de auto heeft hij alleszins al een plaatsje naast hem voor Vic gereserveerd, waar niemand anders zo maar mag zitten - lief! :-)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten