woensdag 17 juli 2013

Maandag 15 en dinsdag 16 juli 2013 - Joepie, het tweede MRSA-staaltje is negatief!

Goed nieuws! Het tweede staaltje dat bij Vic afgenomen werd om te zien of hij nog drager is van de ziekenhuisbacterie is negatief! Vandaag werd een derde staaltje afgenomen. Als eind deze week blijkt dat dit ook negatief is, wordt de isolatie opgeheven en verhuist Vic naar één van de zalen!

Gisteren was 't wel leuk toekomen op de dienst. Vic lag met wijd opengesperde ogen naar ons te kijken - zo wakker hebben we hem nog niet vaak gezien (waarschijnlijk door een hongergevoel). We lieten ons vertellen dat hij zaken het scherpst ziet op 20-30 centimeter afstand.

Verder merken we dat Vic elke dag sterker wordt. De saturatie durft nog eens te schommelen na het inlopen van de voeding, maar een tijdje later zijn er weer quasi perfecte waarden af te lezen op de monitor. Intussen krijgt hij nog steeds 2 liter flow per minuut via de neusbril, maar dat zal ook verder afgebouwd worden, omdat er vandaag geen alarmpjes meer waren.

Vics gewicht schommelt al enkele dagen rond de 1820 gram. Door zijn hoger gewicht krijgt hij een hogere dosis aan vochtafdrijvende medicatie (die gegeven wordt zolang hij een neusbril heeft), waardoor hij waarschijnlijk wat meer vocht uitplast. Ook is bijna elk pampertje goed gevuld (vooral ook als we zijn beentjes plooien om de pamper te wisselen... explosiegevaar :-)). Daar wordt dus momenteel zeker geen probleem van gemaakt. Inmiddels krijgt hij 7 x 40 ml moedermelk per dag. Het zal nog enkele dagen duren alvorens met borstgewenning en een flesje gestart wordt (zodra de saturatie stabiel blijft bij het 'drinken').







Geen opmerkingen:

Een reactie posten