zaterdag 20 juli 2013

Vrijdag 19 en zaterdag 20 juli 2013 - Eerste keer borstvoeding en melk via een flesje

Gisteren dronk Vic voor de eerste keer melk via een flesje en via de borst! En dat ging vlotter dan verwacht. Het lukt 'm intussen bij enkele voedingen om van de 40 ml in z'n flesje 15 tot 25 ml op te drinken. De rest wordt via de maagsonde bijgegeven. De borstvoeding is ook een succes, maar daar wordt Vicje toch zo moe van... :-) 't Is wel leuk om te zien dat hij na twee à drie slokjes even op adem moet komen en dan verder drinkt. Dat kost natuurlijk nog wel wat inspanning, dus na de voedingen durven zijn saturaties opnieuw wat schommelen, maar da's weer een kwestie van ouder en sterker worden.

Vic weegt intussen 1910 gram en was enkele dagen geleden 42 cm groot. Er stond expliciet bijgeschreven dat hij 4 keer gemeten was voor de zekerheid (maar de vorige keren had hij waarschijnlijk geen zin om z'n beentjes volledig te strekken) :-)

Spijtig genoeg hebben we wel moeten vernemen dat Vic opnieuw drager is van de ziekenhuisbacterie. Toch wel een ferme tegenslag - we hadden gehoopt dat hij na zijn twee negatieve staaltjes nu definitief negatief zou verklaard worden en naar een zaal mocht verhuizen. Hij zal nu waarschijnlijk in de isolatiebox blijven tot hij naar huis mag. Enkele grote voordelen: hij heeft daar een (bijna-)privé-verpleegster en ligt er heel rustig, ongestoord.

Mama heeft Vic vandaag eens mogen wassen! We mogen dat vanaf nu dagelijks doen - toch ook wel een leuk moment! Binnenkort hebben die lieve verpleegsters daar dus bijna geen werk meer met onze kleine man :-) Hoewel... vanavond bij het verversen van de pamper had mama weer prijs en hadden we geluk dat z'n bedje zo hoog komt. Anders was misschien héél de kamer gedoopt :-). Hij heeft de verpleegster dus weer aan het werk gezet en ligt nu terug op vers gewassen lakentjes (alvast onze excuses voor de foto...).



1 opmerking:

  1. Als ik dat binnen 20 jaar OOK doe, ga je dat dan ook leuk vinden?

    Oma Mie

    BeantwoordenVerwijderen