donderdag 11 juli 2013

Woensdag 10 en donderdag 11 juli 2013 - Flinke jongen met opnieuw een infuusje in z'n hoofd

"Een flinke jongen", zo noemen ze Vic op de dienst Neonatologie. Gisteren en vandaag lag Vic rustig te slapen en had hij maar heel af en toe eens een saturatiedipje. Hij krijgt nog steeds +/- 22% zuurstof toegediend via een neusbrilletje met 3 liter flow per minuut.
Zijn infuusje is opnieuw in z'n hoofd geprikt, want op armpjes en beentjes zijn de aders niet altijd even goed zichtbaar. Daarlangs krijgt Vic nog steeds een beetje vocht en antibiotica, maar intussen is zijn CRP (infectieparameter) gedaald tot < 0,6 mg/liter, zoals het hoort dus! Zijn hemoglobine is stilaan terug aan het stijgen, dus bloed moet voorlopig nog niet toegediend worden.
Vic weegt nu 1767 gram en verteert z'n voeding nog steeds goed. Zijn maagsonde is vandaag voor het eerst geplaatst via zijn neus in plaats van via zijn mond, zodat het aan zijn neusbrilletje gefixeerd kan worden. Tot nu toe werd de maagsonde gefixeerd met een plakkertje op zijn kin, maar dat zorgt na zes weken voor een licht geïrriteerde huid, vandaar de herplaatsing via de neus.

Intussen is ook Lore toegekomen in UZ Gent na repatriëring vanuit Nîmes (FR) per vliegtuig. Zij kan nu ook genieten van de supergoede zorgen van dokters en verpleegkundigen op de dienst.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten