donderdag 18 juli 2013

Woensdag 17 en donderdag 18 juli 2013 - Neusbrilletje weg en een écht bedje!

7 weken na de bevalling is Vic van z'n neusbrilletje verlost! Af en toe durft zijn saturatie nog een klein beetje schommelen, maar zeker niet meer dan toen hij zijn neusbril nog had. Ondanks zijn tere velletje hebben zijn wangetjes niet afgezien van de vele plakkers die er de voorbije weken op gekleefd waren, en ook zijn neusje komt er ongeschonden uit! Wat een mooie jongen...

Sinds vandaag ligt Vic ook in een gewoon babybedje. Hij heeft geen verwarmde matras meer nodig en ligt heel rustig te slapen. En af en toe trekt hij zijn ogen eens héél goed open om te kijken wie er nu weer naast zijn bedje staat.

Nu Vic 34 zwangerschapsweken oud is, kan er stilaan gestart worden met borstgewenning en flesvoeding. Gisteren en vandaag werd hier nog niet mee gestart, omdat er al heel wat andere 'intensieve' stappen gezet werden gedurende de voorbije dagen (nieuw bedje, neusbril definitief weg). Intussen weegt hij 1850 gram. Zijn maagsonde, die gisteren nog via de mond liep, werd herplaatst via zijn neusje.

We wachten nu stilletjes af wat het resultaat is van het derde MRSA-staal. Hopelijk weten we tegen dit weekend of Vic met zekerheid de isolatiekamer mag verlaten.






3 opmerkingen:

  1. De Cauwer Nathalie19 juli 2013 om 09:22

    Wat een mooie jongen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op dat fotootje ligt hij zo gelukzalig te glimlachen !!!! Echt om er te blijven naar kijken !!!!


    xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe leuk die laatste foto zo een schattige glimlach

    BeantwoordenVerwijderen