donderdag 1 augustus 2013

Woensdag 31 juli en donderdag 1 augustus 2013 - 36 zwangerschapsweken oud

Woensdag, exact 9 weken na de bevalling, heeft Vic de kaap van 36 weken bereikt. Nu nog van de medicatie af geraken, wat gewicht erbij en goed leren drinken en hij mag verhuizen naar Stekene! Welnu... de vochtafdrijvende medicatie en de cafeïne werden stopgezet en Vic weegt sinds deze morgen 2215 gram. Dat is al veelbelovend. Hij drinkt ook traag maar goed, maar drinkt zijn flesjes nog niet volledig leeg. Momenteel wordt er een roze speen gebruikt met een kleiner gaatje (1-2-3-speen). De blauwe bleek nog iets te veel melk door te laten. Alleszins wordt er al enkele dagen geen verdikkingsmiddel meer toegevoegd aan de melk.

Deze morgen is er een bloedafname gedaan. Dat was nog maar twee dagen geleden, maar was nodig om de elektrolyten in het bloed op te volgen. Hierdoor is Vic z'n hemoglobinegehalte opnieuw wat gedaald, maar het staat ook niet alarmerend laag om extra bloed toe te dienen. Ook al zou dat hem een boost geven, het toedienen van bloed zorgt ervoor dat het beenmerg minder gestimuleerd wordt om zelf bloedcellen aan te maken, ook wel nadelig dus. Om de waarden voor kalium en natrium te optimaliseren, kreeg Vic toevoegingen van NaCl en KCl bij zijn voeding.

Mama kolft nog steeds melk af, soms heel moeilijk te organiseren en met tegenzin, maar als Vic niet puur op borstvoeding naar huis gaat, kan ik natuurlijk wel een flesje moedermelk geven. Het slopende werk loont dus wel, en de dagelijkse bevestiging dat moedermelk geven zo belangrijk is, is ook motiverend. We willen natuurlijk alleen het beste voor onze Vic :-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten