zondag 25 augustus 2013

Zondag 25 augustus 2013 - Vic in volle groei!

Vic is bijna drie weken thuis en kan hier goed z'n draai vinden. Als hij wakker is, luistert hij heel gefocust naar wat we te vertellen hebben of kijkt hij naar het lichtje van zijn molen, die boven zijn parkje hangt. Zijn grootste hobby is slapen, en als hij dan wat honger begint te krijgen, horen we hem hoogstens even kreunen. Maar wenen? Neen hoor, niks voor hem! Een tutje wil hij ook niet... Gemakkelijk toch? Dan moeten we dat toch al niet meer aan de Sint geven ;-)

Na het vorige blogbericht hadden we nog een afspraak met de kinderarts. Hij was zeer tevreden over de ontwikkeling van Vic en zei dat hij bij de weinigen is die bij geboorte na 27 weken helemaal geen problemen kent. Zijn reflexen en het klinisch onderzoek waren perfect! De gehoortest bij de verpleegster van Kind en Gezin was ook zeer goed.

De stoelgang, die de eerste twee weken na thuiskomst tot 6 dagen op zich liet wachten, komt nu ook wat vlotter. Dat zal voor Vic wel een opluchting zijn...

Mama geeft nog steeds borstvoeding, en dat weet Vic te appreciƫren. Hij drinkt zeer goed aan de borst, maar krijgt ook twee tot drie keer per dag een flesje afgekolfde melk met vitaminen en ijzer. Dat kan ik dan eens geven, zodat mama wat kan rusten.

Vandaag hebben we toch nog enkele mensen laten verschieten... toen ze Vic zagen, waren ze er uiteraard van overtuigd dat hij nog maar pas geboren was. Grote verbazing natuurlijk toen we zeiden dat hij bijna drie maanden oud is :-) Het is een echt wondertje...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten